”In The Mood” voor kussens!

Edelman B.V. heeft Maro Trading Co. B.V. overgenomen en stapt dus in de kussens. De overname van Maro, bekend van het merk In The Mood Collection zorgt voor een stevigere positie van Edelman in het textiel segment.

“Maro is sterk vertegenwoordigd op de winkelvloer met name in Nederland. Het merk In The Mood Collection blijft na de overname bestaan”, zegt Ronald van Veen, CEO Edelman B.V.
Edelman is een merkenbedrijf in de home deco branche en met de merken Mica decorations, Casa Vivante, Triumph Tree, Luville collectables, Luca lighting en Black Box Trees een vertrouwde partner in de markt. ‘‘In The Mood Collection past perfect in ons toekomstplaatje,’’ aldus Van Veen. ‘‘Met deze overname vergroten we het aanbod textiel van onze collecties en kunnen we jaarrond een bredere collectie bieden met nu ook binnen en buiten kussens die uitermate geschikt zijn voor schappenplannen, een specialiteit van Edelman. De overname past binnen onze groeistrategie waarbij we met name buiten Nederland beogen te groeien.”

Ed en Moni de Bever, eigenaren van Maro Trading Co. B.V.: “We kijken terug en zijn dankbaar voor de geweldige tijd, waar we met ons team prachtige collecties hebben neergezet en het merk In The Mood Collection hebben gerealiseerd. Na 15 jaar hebben we besloten onze volledige aandacht te richten op ons bedrijf Lex & Max, een kussenmerk speciaal voor huisdieren. Edelman is in onze ogen de juiste organisatie die In The Mood Collection verder kan laten groeien. Tot eind 2020 blijven wij betrokken bij Maro Trading Co. B.V. als directie om zorg te dragen dat de overname voorspoedig verloopt.”

Maro Trading Co. B.V. is een gespecialiseerde importeur van woningtextiel en biedt een uitgebreide collectie woonkussens, tuinkussens, plaids en tafellinnen. Jarenlange ervaring in de woontextielbranche en de kracht van het merk In The Mood Collection, maakte Maro tot één van de key spelers in het textiel segment. Naast een uitgebreide en voortdurend geactualiseerde standaard collectie biedt Maro prachtige voor- en najaarscollecties woonkussens en een uitnodigend assortiment kussens voor tuinstoelen en -banken. Maro heeft zich al de jaren gericht op de uitbouw van het merk In The Mood Collection met focus op de Nederlandse markt. De organisatie wordt professioneel aangestuurd en is klaar voor internationale expansie.